Седиола Реку, млада жена претприемач, учесник на нашите обуки за бизнис планирање | ЦУП
Сподели

Седиола Реку, млада жена претприемач, учесник на нашите обуки за бизнис планирање

Дата: 19.02.2020

Седиола Реку, млада жена претприемач, учесник на нашите обуки за бизнис планирање. Нејзината приказна е пример за тоа дека храброста, мотивираноста и работата се клуч за основање и развој на сопствен бизнис.

1. Со кој бизнис работите?

Moјата одговорност е управување со социјалните мрежи и он-лајн резервации на апартманите Амелија во Ксамил. Тоа е сезонска работа, но е многу интересна. Нашата главна цел е задоволството на клиентите. Секој клиент мора да биде задоволен од Амелија Апартмани.

Резервации: link

Airbnb: https://www.airbnb.com/users/show/178843316

Facebook: link;

https://www.facebook.com/amelia.ksamil.3

Instagram: https://www.instagram.com/

2. Зошто решивте да учествувате во ваков вид на обука за бизнис планирање во рамки на проектот за развој на микро-претпријатија на жени во прекуграничната област на Македонија и Албанија?

Основната цел беше да се подобри ефикасноста на работата за да се зголеми соработката во регионот, Европа и пошироко.

3. Како заклучок, имате ли корист од обуките?

Секако полно нови контакти и ваква обука, ве „преплавува" со нови идеи. Со нетрпение ги очекувам другите тековни соработки.

_________________________________________________________________

1. Me çfarë biznesi mereni?

Unë menaxhoj rrjetet sociale dhe booking të Amelia Apartments në Ksamil. Është një punë sezonale por mjaft interesante. Qëllimi kryesor është kënaqësia e klientëve. Cdo pushues duhet të largohet i kënaqur nga Amelia Apartments.

Booking: link

Airbnb: https://www.airbnb.com/users/show/178843316

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/amelia-apartments-b5920319a/

Facebook: link; https://www.facebook.com/amelia.ksamil.3

Instagram: https://www.instagram.com/

2. Pse vendosët merrni pjesë trajnimet per Biznes plan?

Qëllimi kryesor ishte përmirësimi i të punuarit në mënyrë eficente për të rritur bashkëpunimet në rajon, Europë dhe më gjerë.

3. Si përfundim, a përfituat diçka nga pjesmarrja trajnime?

Patjetër, plot kontakte të reja si dhe në trajnime të tilla suprizohesh nga ide të reja. Shpresoj në bashkëpunime të tjera në vazhdimësi.

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk