Марко Данаиловски | ЦУП
Сподели

Марко Данаиловски

Проектен асистент

Марко дипломирал на Università Ca' Foscari Venezia, Италија.  Постигнување мултидисциплинарна диплома по ‘Филозофија, меѓународни и економски студии’, со особен интерес за политика, морална филозофија, меѓународно право, меѓународни односи, економија и социологија.  Работеше во приватниот сектор 3 години како административна поддршка додека ги посетуваше студиите во Италија.  По враќањето во Македонија, тој продолжи да работи 2 години во приватниот сектор како помлад корпоративен администратор, како и ко-директор на проекти. Надгледувајќи проекти од различни опфати и размери.  Во ЦУП, работи на проекти кои се однесуваат на менаџерските и финансиските структури на јавните институции, интеграција во ЕУ, истражување и анализа на податоци, како и правење графички дизајн на разни проекти. 

ул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.34а,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk