Конференција „Од марш за работнички права до дигитална економија“ | ЦУП
Сподели

Конференција „Од марш за работнички права до дигитална економија“

Дата: 14.03.2022

На 14 март 2022 година во хотел Хилтон ЦУП ја оганизираше Конфернцијата под наслов „Од борба за рабонички права до дигитална економија“ во чии рамки се одржаа две панел дискусии.

Во првата панел дискусија под наслов „Политики за поддршка на женско претприемништво“ како говорници учествуваа Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, Нина Ангеловска од Асоцијација за е-трговија на Македонија , Валентина Дисоска од National Platform for Women Entrepreneurship и Анета Пешева од MASIT ICT Chamber of Commerce.Во вториот панел на тема „Дигитализацијата како предизвик за градење на успешни женски бизниси“ како говорници учествуваа Валентина Тасева од Semos Education , Катерина Милошевска од InfoVerse, Весна Кузмановиќ Stratium Rid, Ирена Поповиќ од Sols, Весна Иваноска од Seavus Education & Development Center и Викторија Дранговска од Codeit Solution

Конференцијата е организирана под покровителство на сопругата на Претседателот на РСМ г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска, во рамки на проектот Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид-19 кој е спроведен од ЦУП, а поддржан од Balkan Trust for Democracy и USAID North Macedonia

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk