Завршна конференција за проектот "Истражувачко новинарство - чувар на демократијата и човековите права" | ЦУП
Сподели

Завршна конференција за проектот "Истражувачко новинарство - чувар на демократијата и човековите права"

Дата: 12.12.2017

Во Среда, 13-ти Декември, во Хотелот Мериот во Скопје, во организација на Центарот за управување со промени и Институтот за човекови права ќе се одржи завршната конференција на проектот "Истражувачко новинарство - чувар на демократијата и човековите права".

Со свое обраќање конференцијата ќе ја отвори извршниот директор на Центарот за управување со промени, Неда Малеска Сачмароска. Свое излагање ќе имаат и претседателката на ИЧП, Маргарита Цаца Николовска, како и Јаромир Левичек од делегацијата на Европската Унија и Пол Едвардс, заменик шеф на британската амбасада во Скопје.

Покрај постигнувањата на проектот, на конференцијата ќе бидат претставени и анализите за остварување на правото за слобода на изразувањето и за перцепцијата на граѓаните и новинарите за професионализмот во медиумите. 

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk