Средба на ЦУП со Министерката за образование и наука Мила Царовска и шефицата на кабинетот- Санела Шкриељ | ЦУП
Сподели

Средба на ЦУП со Министерката за образование и наука Мила Царовска и шефицата на кабинетот- Санела Шкриељ

Дата: 04.09.2020

Тимот на ЦУП се сретна со Министерката за образование и наука Мила Царовска и шефицата на кабинетот на министерката Санела Шкриељ за да им ги претстави наодите од истражувањето за образовниот процес во периодот на пандемијата. Беа дискутирани препораките на ЦУП за подобрување на организацијата на образовниот процес во следниот период, интензивирање на дигиталното работење во сите институции во секторот образование и можностите за електронски образовни услуги. ЦУП и МОН го делат истото мислење дека за модернизирање на образованието се неопходни подобри дигитални вештини на сите вклучени во процесот.

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk