ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИЗВЕШТАЈ ОД СПРОВЕДЕНА ФУНКЦИОНАЛНА АНАЛИЗА НА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА | ЦУП
Сподели

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИЗВЕШТАЈ ОД СПРОВЕДЕНА ФУНКЦИОНАЛНА АНАЛИЗА НА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Дата: 24.11.2021

На 24.11.2021 ЦУП одржа презентација на Изветајот од спроведената функционална анализа на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД).

Целта на настанот беше да се  развие дискусија и да се креира план за подобрување на административните капацитети на Комисијата во долг рок. На настанот беше присутна и Заменик амбасадорката на Велика Британија во РСМ Џулиен Смит, која ги сподели своите впечатоци и даде поддршка на проектот. 

Со планот за подобрување и дополнителните акти за внатрешна организација би се заокружил овој циклус на спроведување функционална анализа која се изработува во насока на подобрување на ефикасноста на институцијата преку идентификување на предизвиците и предложување на конкретни мерки за подобрување.

Настанот е спроведен во рамки на проектот „Борба против диксриминација преку поддршка на Комиисјата за спречување и заштите од дискриминација“, имплементиран од ЦУП а поддржан од Британската амбасада во РСМ.  

ул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.34а,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk