Продолжуваат обуките за ПВР | ЦУП
Сподели

Продолжуваат обуките за ПВР

Дата: 26.04.2018

Центарот за управување со промени и Министерството за информатичко општество и администрација, вчера и денеска (25 и 26 Април) ја спроведуваат втората обука за проценка на влијанието на регулативата, како дел од проектот “Поддршка на процесот на реформи на јавната администрација”.

Предавачи на оваа дводневна обука се повторно се Магдалена Шалдева и Ристе Јуруковски а ја следат 35 лица кои директно или индиректно работат на ПВР во министерствата на владата на РМ.

Целите на оваа обука се да биде постигнато заедничко разбирање за важноста на проценката на влијанието на регулативата во процесот на подготвување на подобро законодавство, запознавање со концептот и начинот на спроведување на ПВР и подготвување на извештајот за ПВР, запознавање со новиот ПВР извештај и воведно запознавање со клучните техники за изработка на ПВР.

ул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.34а,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk