Обука за имплементација на „Кодексот за етичко однесување“ во Собранието на РСМ | ЦУП
Сподели

Обука за имплементација на „Кодексот за етичко однесување“ во Собранието на РСМ

Дата: 24.12.2021

На 24.12.2021 година, ЦУП во рамки на проектот „Програмата за парламентарна поддршка“ одржа обука за имплементација на „Кодексот за етичко однесување“. 

На обуката се дискутираа препораките од GRECO во однос на спречувањето корупција, како и дискусии за национални и меѓународни регулативи во поглед на интегритетот и доброто владеење. На обуката учествуваа членовите на Парламентарен институт на Собранието на Република Северна Македонија, каде беа претставени низа алатки и методи за водење тренинзи во врска со кодексот.

ул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.34а,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk