] Работилница за изготвување на внатрешните акти на КСЗД | ЦУП
Сподели

Работилница за изготвување на внатрешните акти на КСЗД

Дата: 13.03.2022

Од 09 до 11 март 2022 година во Охрид, ЦУП организираше работилница за Комиисјата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) на која правни експерти помогнаа да се изготвуват внатрешните акти на КСЗД неопходни за нивно ефикасно функционирање и работење. Предмет на дискусија беше усогласувањето за Законот за заштта на лични податоци и изготвување на Акт за анонимизација  на предметите кои ги работи Комисијата. 

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk