Колку вработени има во јавниот сектор во Република Македонија ? | ЦУП
Сподели

Колку вработени има во јавниот сектор во Република Македонија ?

Дата: 31.03.2017

Како % од сите вработени, споредбено, Македонија нема голем јавен сектор, но има еден од најбрзо растечките јавни сектори и една од поголемите администрации.

Целата анализа на карактеристиките на јавниот сектор во РМ можете да ја прочитате на следниот линк: http://bit.ly/2nrQ9n5

Проект: Следење на административната правда.

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Северна Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk