Средба за вмрежување помеѓу мултинационалните и домашните компании во Македонија

Дата: 25.02.2019

Воспоставување на директни деловни поврзувања и разрешување на клучните бариери коишто се јавуваат во взаемната бизнис соработка беа дел од Средбата за вмрежување помеѓу мултинационалните и домашните компании во Македонија, која се одржа денеска (25.02.2019) во Скопје во организација на Центарот за управување со промени – ЦУП и Finance Think - Институт за економски истражувања и политики, со финансиска поддршка од Delegation of the European Union, Skopje.

На средбата за вмрежување свое учество земаа над 90 претставници од домашни и мултинационални компании кои работат во Македонија.

Настанот го отворија: г-а Неда Малеска Сачмароска, извршна директорка на Центарот за управување со промени – ЦУП, г-а Зорица Апостолоска, министерка без ресор задолжена за странски инвестиции во Влада на Република Северна Македонија, г-дин Јован Деспотовски, директор на Фонд за иновации и технолошки развој, г-дин Патрик Мартенс, директор на Делегацијата на Германско стопанство во Македонија и г-а Јасна Пајковска, координаторка на проектот - ЦУП.

Средбата претставуваше уникатна можност за воспоставување на соработка помеѓу домашните мали и средни претпријатија и мултинационалните компании во Македонија, преку директно вмрежување и дискусија на теми поврзани со: стандардизација и подобрување на квалитетот на производите и услугите; зголемување на капацитетите за производство и навремена испорака; и можности за унапредување на деловната промоција и комуникација.

Галерија на новоста

Средба за вмрежување помеѓу мултинационалните и домашните компании во Македонија

ул. Рајко Жинзифов бр.44-1,
1000 Скопје, Македонија

Тел: +389 2 6092 216
Факс: +389 2 6092 216
e-mail: info@cup.org.mk